Service & Onderhoud

Garantie

Op al de door ons gedekte daken bieden wij 10 jaar garantie in combinatie met het onderhoudsplan.

Door tijdig kleine schades te repareren voorkomt u grotere kostenposten en gaat uw dak langer mee. Bijkomstigheid is dat u er zelf niet aan hoeft te denken, wij houden namelijk bij wanneer uw dak het onderhoud behoeft en nemen contact op voor het maken van een afspraak. Mocht er toch een acute schade optreden bijvoorbeeld door storm dan zullen wij zo spoedig mogelijk een noodoplossing uitvoeren danwel het meteen repareren.

Onderhoudsplannen

Nadat het uiteraard erg belangrijk is dat het juiste riet op uw dak wordt verwerkt, is het erg belangrijk de conditie goed te houden door regelmatig onderhoud en zonodig of desgewenst het dak te impregneren. Meestal gebruiken wij hiervoor Biomos, dit middel is, mits verdund niet aggressief voor de omgeving (wij mengen altijd bij de opslag!). Het werkt ongeveer één jaar lang prefentief

Voorwaarde is dat bij start impregneren het dak schoon en ontdaan van mossen en/of algen is.
Deze mossen en algen werken als het ware als een spons, hierdoor kan het dak niet drogen na een flinke regenbui. Gevolg is dat schimmels zich zullen nestellen, zij hebben dergelijke ondergronden nodig als vestiginsplaats. Schimmels dringen steeds dieper in de rietstengels, waardoor het riet zal gaan rotten en het dak uiteindelijk vergaan of op zijn minst zorgen voor overbodig hoge kosten van schoonmaken (scheren) en opkloppen.
Dit betekent dat het riepakket een laagje van minimaal 2 cm zal verliezen, wat natuurlijk zonde is als het ook voorkomen kan worden.

Onze onderhoudscontracten worden altijd op maat gemaakt. Deze onderhoudscontracten variëren van jaarlijks tot 2 á 3 jaarlijks. Dit is altijd in overleg met u. Het ene dak vergt meer dan het andere door omgevingsfactoren en hellingshoek, maar natuurlijk ook de leeftijd.

 

Voor vragen, of een prijsopgave neem contact op met Csabi Rietdekkersbedrijf.

 VRAAG INFORMATIE AAN